Home Apparatuur

Phoca Gallery Tree Module

Willekeurige afbeelding

_dsc3656.jpg

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
apparatuur
Geheugen kaarten PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
zaterdag, 14 november 2009 17:32

Wat valt er over geheugen kaarten te vertellen? 
Veel mensen kopen er een die de winkelier aanraad, en dat is niet zelden een kaartje waar ze de meest marge op maken.

Een aantal seletie ciriteria zijn van belang:

Temperatuur:
Wanneer je in normakel omstandigheden fotografeerd tussen de 10 en 30 graden maakt het waarschijnlijk niet eens zoveel uit. Wanneer je echter wel een bij koude temperaturen fotografeerd moet je goed naar de specificaties kijken van de kaartjes.
Kwaliteit: Bij de B merken komt het nog weel eens voor dat de kaartjes niet meer leesbaar zijn in de op de computer en in de camera, dat is toch jammer want heb je mooie foto's gemaakt kun je er neits mee doen. Zelf heb ik hele goede ervaringen met Sandisk extreme III /IV kaartjes. Zelfs na een wasbeurd (onbewust) in de wasmachine stonden de foto's er nog gewoon op en waren de kaartjes nog goed te gebruiken.  Zelf kies ik er altijd voor or er minimaal 2 bij je te hebben. De nieuwste modellen zoals de Nikon D3  hebben zelfs de mogelijkheid om er 2 in de camera te plaatsen.
De snelheid van de kaartjes bepaald voor een groot gedeelte ook de prijs, Bedenk bij de aanschaf wat je belangrijk vind en wat het beste past in jouw situatie. Ieder camer heeft een intern geheugen dat gebruikt wrdt op de foto's op te slaan voordat deze op het geheugen kaartje wordt opgeslagen. De snelheid van het kaartje speeld pas een rol wanneer de buffer weggeschreven moet worden op het geheugenkaartje of waneer je hetgeheugenkaartje op de computer wilt lezen. Waneer je af en toe een foto maakt en zeker geen series van 10 - 30 opnamen achter elkaar is het niet noodzakelijk om het snelste kaartje to kopen.

 
Nikon SB800 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 13 november 2009 13:21

Deze filtser is een aantal jaren de top flitser van Nikon geweest. Nu het nieuwe type SB900 uitgekomen is wil het niet zeggen dat je deze flitser moet afschrijven. Op de camera is het een prima filtser  met zeer uitgebreide mogelijkheden. Wat de flitser echt bijzonder maakt is het feit dat je hem als filtscommander kan gebruiken en er andere flitser mee aan kan sturen zonder dat je hier voor kabels nodig hebt. Via lichtflitsen die nauwelijks waarneembaar zijn heb je de mogelijkheid om zeer complexe belichtingsset op te bouwen. Op de commander kun je per flitsgroep (maximaal3) aangeven wat de belichting is. Je moet het Nikon creative lighting systeem  een keer zien werken om de genialiteit er van in te zien. Het werkt alleen in combinatie met SB800, SB600, SB900 en SB400. Zeer goed te gebruiken in de studio en voor macro fotografie.
Waneer je de flitser buiten gebruikt om met telelenzen te werken dan kan ik teven een flitsextender aanraden waardoor het mogelijk wordt op om 30-35 meter je onderwerp in te lichten.
 

 
Nikon 105 2.AFS VR marco PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
donderdag, 12 november 2009 12:08

Marco lenzen zijn altijd al een apart stuk gereedschap geweest. Deze lens is niet anders, hij is héél scherp, heeft als voordeel dat de lens een interene scherpstelling heeft dus niet groter of kleiner wordt en dat de front lens neit meedraaid. Het voordeel van de interne scherpstelling is dat dierlijke onderwepen niet schikken van beweegbare delen. Het niet meedraaien van de frontlens geeft minder problemen bij het gebruik van filters.  Afhankelijk van je onder werp en het gebruik van ondersteunende hulpmiddelen heeft de VR meer of minder zin. Het verlagen van de sluitertijd heeft als voordeel dat je meer met natuurlijk licht kan werken, en of de scherpte diepte kan verhogen. Voor bewegende onderwerpen helpt het natuurlijk niet.  

 
Nikon D2x Body PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
woensdag, 11 november 2009 19:50

De nikon D2x body is een robuste camera, die wel tegen een stootje kan. Door zijn seals is hij goed bestand tegen extreme omstandigheden.

De 12,5 MP in DX formaat zijn ruim voldoende voor mooie kwalitatieve vergrotingen 50*75 CM en zelfs nog wel groter. Alle foto's uit noorwegen en zweden op deze site zijn er mee gemaakt. Uiteraard zijn er tegenwoordig beter bodies met meer features zoals live view en een FX formaat. Het aantal pixels is niet het voormnaamste om over te stappen naar een nieuw body. De nieuwe camera's zijn licht gevoeliger  en door de groter sensor ook minder ruis gevoelig. Ik heb mijn backupcamera (d200) dit jaar ook ingewisseld voor een 2e D2x.  De camera is een stuk steviger en uiteindelijk ook duurzamer dan een prosumer body zoals de D200. Met een goede batterij maak je rustig 800 foto's, dit is natuurlijk wel deels afhankelijk van de lenzen die je gebruikt een snelle AFS lens gebruikt wel meer stroom, maar met een 2e baterij in de tas zul je niet snel zonder komen te zitten.  Een fijne camera dis nu aleen nog maar 2e hands te koop is. Waneer je meer buiten fotografeerd en wat minder toegankelijke omgeveingen bezoekt is dit een perfecte body om mee te nemen.

Qua snelheid is de camera met 5-8 beelden per seconde prima om 21 raw beelden achter elkaar te fotograferen maar dan is wel de buffer vol en moet deze wel eerst geleegd worden alvorens je weer verder kunt fotograferen maar met een Extrem II of IV kaartje loop je niet dagelijks tegen dit probleem aan.  Waneer je licht omstandigheden het toelaten is dit een fijne camera om mee te werken!

 
Sigma 70-200 2.8 AFD HSM PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   
woensdag, 04 november 2009 18:24

Universal tele zoom for almost every situation. <br><br> I will use this lens for reporting, landshape, portrets etc. The quited and fast lens will help to get ready on time. The lens is contrastfull and sharp enough to enlarge your picture to large sizes

Laatst aangepast op woensdag, 04 november 2009 18:43
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Valid XHTML and CSS.